Techfirmaer advarer om talenttab efter Trumps visumsuspension

Teknologivirksomheder i Austin siger, at præsident Donald Trumps midlertidige suspendering af nye arbejdsvisa for en lang række job vil skade deres evne til at finde arbejdere midt i en vedvarende mangel på tech-talenter i USA.

Præsidentens indsats i denne uge, som han beskrev som en måde at prioritere job for amerikanerne midt i høj arbejdsløshed landsdækkende udløst af coronavirus pandemi, omfatter begrænsning af nye H-1B visa til ingeniører, edb-programmører og andre udlændinge med avancerede færdigheder gennem slutningen af året.

Ledere i tech-sektoren siger H-1B suspension afskærer et fælles værktøj, de bruger til at bringe i udenlandske talenter.

Dell Technologies, Austin-områdets største tech arbejdsgiver, sagde adgang til højt kvalificeret arbejdskraft er et must for amerikanske tech virksomheder.

“At tiltrække de bedste og klogeste kræver inkluderende politikker og praksis. Tech industrien har brug for flere højt kvalificerede talenter til at hjælpe amerikanske virksomheder forblive globalt konkurrencedygtige og skabe nye virksomheder og arbejdspladser i USA,” en Dell talsmand sagde i en skriftlig erklæring.

Ledere i virksomheder som Apple, Google og Microsoft udtalte sig på sociale medier mod restriktionerne.

“Indvandring har bidraget enormt til USA’s økonomiske succes, hvilket gør det til en global leder inden for tech, og også Google det selskab, det er i dag,” Sundar Pichai, administrerende direktør for Alphabet Inc. og dets Google datterselskab – som har en stor downtown Austin kontor – sagde mandag i et indlæg på Twitter. “Skuffet over dagens proklamation – vi vil fortsætte med at stå med indvandrere og arbejde for at udvide mulighederne for alle.”

Trumps handling suspenderer nye arbejdsvisa for en lang række job og forhindrer hundredtusindvis af udenlandske arbejdere i at søge amerikansk beskæftigelse. H-1B-programmet er specielt designet til at give virksomheder adgang til vikarer, der har avancerede grader, så de kan udfylde specialiserede roller i tech-sektoren og andre brancher.

Leave a Comment

Skriv et svar